Nieuws

Online openingsevent januari 2022

Een zingende pen: briefwisseling tussen Thomas Quartier en Hanna Rijken

Op 22 januari 2022 vond het openingsevent van de Maand van de Bijbel 2022 plaats! Leo Fijen ging in gesprek met de schrijvers van het essay Zing een nieuw lied: Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier en theoloog en dirigent Hanna Rijken.

In het essay schrijven zij hoe de liederen uit de bijbel een rol spelen in hun leven. Ook wisselen zij van gedachten over de rol van muziek in deze tijd en in de kerk. Hoe kunnen liederen ons bijvoorbeeld raken bij vreugde of bij verdriet? En hoe kan muziek ons helpen om stil te worden?

In dit interview wisselen Hanna en Thomas van gedachten over hun briefwisseling, de herkenning die zij bij elkaar vonden in hun liefde voor muziek en voor de Schrift. Hun briefwisseling is volgens Thomas dan ook met een zingende pen geschreven. Hanna hoorde de woorden al zingen. Kijk het hele gesprek hier terug:

Zing een nieuw lied: Gods rechtvaardig Woord

Zingen geeft vleugels aan de ziel. De Bijbel is een gezongen boek, zo ervaart Thomas Quartier steeds weer in de kloosterbanken. Daarom hebben de twee schrijvers van het essay het thema Zing een nieuw lied letterlijk genomen: zij hebben samen een nieuw lied geschreven! Zij hebben dit lied, genaamd Gods rechtvaardig Woord, voor het eerst laten horen tijdens het openingsevent. Het lied is hier te beluisteren, met inleiding van Thomas Quartier over de inspiratie die hij vond in Jesaja 42:1-4:

 

Bekijk hier ook het openingsevent van de Maand van de Bijbel 2021 terug:

Back to list

Een reactie op “Online openingsevent januari 2022

  1. Wat een prachtig initiatief!
    Laten we niet wijzen naar elkaar en onze verschillen, maar laten we samen, zoeken, horen en doen wat ons verbind in Christus

Comments are closed.