Nieuws

NBV21 Psalmen met 21 gebedsmomenten

Vreugde, troost, moed en kracht; woorden voor onze diepste, rauwe emoties. Niet voor niets worden de Psalmen al generaties lang gelezen, gebeden en gezongen. Dit bijzondere cadeauboek met fraai transparant stofomslag bevat alle 150 Psalmen in de nieuwste Bijbelvertaling: de NBV21. Speciaal voor deze uitgave schreef Nikolaas Sintobin een ignatiaans gebedstraject bij 21 psalmteksten. Laat je verrijken door deze eeuwenoude manier van bidden met de Bijbel.

Deze uitgave verschijnt in maart 2022. Reeds te bestellen op shop.bijbelgenootschap.nl.

Podcast

Voorafgaand aan dit boek verscheen ook al de podcast Bidden met Psalmen. Deze podcast is gemaakt door Bidden onderweg, samen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. In elke aflevering klinkt eerst een psalm uit de NBV21. Hierna volgen een korte overweging en drie open gebedsvragen.

“Deze vragen helpen om de psalmverzen in je eigen leven te laten weerklinken”, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. “Welke gevoelens en ervaringen roepen de psalmen op? Hoe spreekt Gods Geest tot je door deze verzen?”

De podcast is te beluisteren via de app en het spotify-kanaal van Bidden onderweg, en is ook te vinden op hun website: www.biddenonderweg.org/artikel/bidden-met-psalmen-in-alle-dingen-god-liefhebben-en-dienen.