Nieuws

Maand van de Bijbel: over houvast in tijden van corona

Bisschop Gerard de Korte en scriba René de Reuver starten Maand van de Bijbel met openhartige briefwisseling

Op 24 januari start voor de tweede keer de Maand van de Bijbel, deze keer met als thema Houvast. De opening vindt plaats als online event. De Maand van de Bijbel loopt tot en met 21 februari, als het slotevent plaatsvindt, volgens planning fysiek, maar mogelijk ook online, georganiseerd vanuit de Abdij van Berne, in Heeswijk Dinther. Bij de opening op 24 januari wordt ook het essay Houvast van de Maand van de Bijbel gepresenteerd, geschreven door René de Reuver in een briefwisseling aan Gerard de Korte, dat zij speciaal voor de Maand van de Bijbel schreven.

Online start 24 januari
Het online openingsevent op 24 januari is een digitale registratie van een interview door Leo Fijen (Adveniat) met de auteurs van het essay. Daarbij zal tevens het eerste exemplaar van het essay (Houvast – zoeken naar de Bron van hoop) worden overhandigd aan Mgr. dr. Gerard de Korte en ds. René de Reuver. Mgr. dr. Gerard de Korte is vanaf 2016 de zeventiende bisschop van het Bisdom Den Bosch. Ds. René de Reuver is predikent en theoloog. Hij sinds 15 juni 2016 scriba van de Protestanse Kerk in Nederland.

Essay Houvast
In het essay schrijven Gerard de Korte en René de Reuver elkaar brieven over de Bijbel. Welke rol speelt dit boek in hun leven, op welke, vaan moeilijke momenten gaf dit boek hen troost en houvast? En hoe kan de Bijbel vandaag hoop bieden als zoveel mensen in onzekerheid leven en houvast soms ontbreekt? Een persoonlijk en troostrijk essay over het hart van de Bijbel.

Maand van de Bijbel
De Maand van de Bijbel is een initiatief uit 2020 van Uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, waar ook andere organisaties zoals Berne Media, de Bijbelvereniging, het Nederlands Bijbelgenootschap, Elisabeth magazine, EO, KRO-NCRV, de Internationale Bijbelbond, Friesch Dagblad/Het Goede Leven, Nederlands Dagblad, uitgeverij Skandalon, uitgeverij KokBoekencentrum en Byblos aan deelnemen. Ook andere organisaties op het gebied van Bijbel en christelijke media kunnen aansluiten.

Activiteiten
De verschillende partners van de Maand van de Bijbel organiseren de komende tijd diverse activiteiten, ieder vanuit de eigen expertise: zo zijn er diverse artikelen te lezen in het Reformatorisch Dagblad, Friesch Dagblad en Nederlands Dagblad, besteden EO en KRO-NCRV aandacht aan de Maand in radio- en televisieuitzendingen, zetten uitgeverijen diverse bijbel(gerelateerde) uitgaven extra in het zonnetje, zorgt Byblos ervoor dat ook in de (online) boekhandel de Maand van de Bijbel zichtbaar is. Een compleet overzicht van activiteiten is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *