Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Warme-truienwandeling met de Bijbel

7 februari 2020 | 11:00 - 12:00

Op vrijdag 7 februari is er in Amersfoort een ‘warme-truienwandeling’: een groene wandeling met oog voor de stadsnatuur, waarin je bovendien ontdekt wat de Bijbel over de natuur zegt. De wandeling duurt drie kwartier en start om 11 uur bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Gids is Peter Siebe, persvoorlichter bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en verbonden aan het Amersfoortse netwerk 033GroeneKerken.

Hiermee haakt het netwerk 033GroeneKerken aan bij de Maand van de Bijbel. De warme-truienwandeling biedt een goede gelegenheid om te ontdekken dat ‘natuur en Schriftuur’ – de Bijbel – veel met elkaar te maken hebben. Dat gebeurt op een verrassende manier. Alle zintuigen worden geprikkeld en er ontstaat al snel een gevoel van verwondering en verantwoordelijkheid.

De wandeling is bedacht door het NBG als aanvulling bij de Groene Bijbel. Amersfoorter Peter Siebe werkt bij het NBG en is spreker van de ‘Groene Kerken’. Maximaal kunnen 12 wandelaars meedoen. Opgave vooraf is gewenst, via psiebe@bijbelgenootschap.nl of per sms aan 06-33087962.

De Groene Bijbel is in een aangepaste uitgave verkrijgbaar onder de titel Maak je bijbel groen.

Gegevens

Datum:
7 februari 2020
Tijd:
11:00 - 12:00

Locatie

Onze Lieve Vrouwetoren
Krankeledenstraat 30
Amersfoort, 3811 BN Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *