Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Psalmenpassages in een tijd van nieuw normaal

13 februari 2023 | 09:00 - 14 februari 2023 | 17:00

Wat staat er in die bijbeltekst? Wat bedoelt die Psalmdichter? Hoe oud de Bijbel ook is, mensen zullen de teksten blijven lezen of horen via apps en podcasts, preken en leerhuizen. In een wereld waarin het individu hoogtij viert, worden de zeer persoonlijk geformuleerde Psalmen ineens heel modern. Tegelijk blijven ze door het Hebreeuws ook altijd wat weerbarstig. In de cursus lezen we gezamenlijk de Hebreeuwse teksten met aandacht voor het Hebreeuws, de couleur locale, de typisch oudoosterse poëtische vormen van de teksten en de gebruikte beeldspraak en zoeken we samen naar de concreetheid van de Psalmen voor nu.

Waar wij te maken hebben met oorlog, ziekte en dreiging, gaan ook veel Psalmen weer oplichten. De diepe duisternis van Psalm 23 roept actuele beelden op. Een virus permanent om ons heen doet Psalm 91 anders lezen, over de pest die ronddwaalt in het donker. Welke voorstellingen zitten er achter zulke Psalmen? En zegt Psalm 139 nu echt dat alles voorgeprogrammeerd is in het leven?

Wie graag de Psalmen leest, dicht bij de Hebreeuwse tekst blijft en tegelijk ook die tekst heel aansprekend bij de hoorders van nu wil brengen, zal in deze cursus kunnen opademen.

13-14 februari, Nieuw Hydepark Doorn.

Cursus voor theologen. Kosten: €742.

Aanmelding: https://www.pthu.nl/onderwijs/nascholing/cursusaanbod/opfriscursus-hebreeuws-psalmenpassages/

Gegevens

Begin:
13 februari 2023 | 09:00
Einde:
14 februari 2023 | 17:00

Organisator

Protestantse Theologische Universiteit
Bekijk de site van Organisator