Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Graphic Novel Bijbel

26 januari 2022 | 14:00 - 16:00

De eerste Bijbel als graphic novel is een feit: deze week verschijnt de kinderbijbel met de titel Ongelooflijke bijbelverhalen. In 2019 verscheen een ‘voorproefje’, De engel en het kind, met het kerstverhaal verteld vanuit het perspectief van Maria. Ongelooflijke bijbelverhalen bevat 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, blijft dichtbij de oorspronkelijke tekst en bevat veel geschiedkundige achtergrondinformatie.

Op 26 januari staat de feestelijke presentatie gepland, in de protestantse kerk te Kuinre.

De Bijbel is een boek vol prachtige en spannende verhalen. Verhalen over dappere koningen, moeders en strijders, en hun leven vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen.

Sommigen zeggen dat God tot hen spreekt. Anderen beweren dat ze een engel hebben gezien. Weer anderen hebben dingen zien gebeuren die eigenlijk niet kunnen. Wat zijn dit voor verhalen? Wie is God? En wie is Jezus, over wie ze in de Oude Boeken al vertellen?

Willeke Brouwer vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de bijbel voor het eerst lezen..

“In kinderbijbels worden de bijbelverhalen wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt, komt alles goed. Wat als je wél de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Betlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde? Met die vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht, ik nodig je uit om mee te gaan.” – Willeke Brouwer

Willeke Brouwer  is auteur, illustrator en cartoonist. Na de kunstacademie in Kampen was ze jarenlang illustrator en schrijver van graphic novelboeken voor kinderen. Sinds 15 jaar maakt ze dagelijks een cartoon voor het Nederlands Dagblad en elke week een cartoon voor EO Visie.

Presentatie 26 januari
Op 26 januari staat een feestelijke presentatie gepland in de kerk van de protestantse gemeente Kuinre (Henric de Cranestraat 41), in de middag van 14.00 – 16.00 uur. De presentatie sluit aan bij het thema van de Maand van de Bijbel: met muziek van Merijn Wouda, Marco ‘t Hart en Elly Zuiderveld. Het eerste exemplaar is voor Rikkert Zuiderveld. In verband met de geldende coronamaatregelen en dus het beperkte aantal beschikbare plaatsen, is aanmelding vooraf gewenst. Dit kan via mail naar margaretha.de.haan@royaljongbloed.com. Toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
26 januari 2022
Tijd:
14:00 - 16:00

Organisator

Royal Jongbloed
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Protestantse kerk in Kuinre
Henric de Cranestraat 41
Kuinre,
+ Google Maps