Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Podcast Heilige Grond

28 januari 2022

De Bijbel: lezen of laten liggen? Bijbellezen is niet zo vanzelfsprekend. Waarom zouden we er eigenlijk in lezen? En hoe doe je dat dan? Een vraag waar theoloog en docent Bram van Putten zich al tijden mee bezig houdt.In deze podcastaflevering van Heilige Grond gaat Koos Tamminga in gesprek met theoloog en docent Bram van Putten en millennial Bijbellezer Jeroen Pierik. In het tweede deel van de aflevering duiken ze samen in een Bijbelgedeelte: hoe lees je dit? Wat valt op? Wat raakt of juist niet?

Bram van Putten is docent en trainer bij Lees Leef Deel. Hij heeft veel ervaring in het leiden van een gesprek over de Bijbel, als docent en als kringleider, met gemeenteleden en met zoekers. Dat heeft zijn hart. Zijn ervaring en expertise – hij is oudtestamenticus – geeft hij graag door.

Jeroen Pierik studeerde psychologie in Enschede en is nu al enige tijd aan het werk. Net als veel leeftijdsgenoten merkt hij: Bijbellezen is zo vanzelfsprekend niet. Zeker wanneer je weinig structuur ervaart en weinig met anderen hierover spreekt (in deze coronatijd extra) blijft de Bijbel makkelijk dicht. Jeroen denkt in deze podcast graag mee over de vraag wat de Bijbel relevant maakt.

De podcast is beschikbaar vanaf 28 januari.

Heilige Grond is een podcast van de Protestantse Theologische Universiteit en de Theologische Universiteit Kampen.

Lees meer over Heilige Grond of luister hier eerdere afleveringen terug.

Gegevens

Datum:
28 januari 2022

Organisator

Weetwatjegelooft.nl
Bekijk de site van Organisator