Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Podcast Bidden met Psalmen

22 januari 2022 - 22 februari 2022

Bidden met psalmen – In alle dingen God liefhebben en dienen

Psalmen, het zijn de bekendste liederen uit de Bijbel.  Hanna Rijken schrijft in het essay Zing een nieuw lied: “De hoogten en diepten van het menselijk bestaan komen in de psalmen naar voren.” Al eeuwenlang worden deze teksten gezongen en gebeden.

In februari verschijnt het boek De psalmen met 21 gebedsmomenten, geschreven door internetpastor Nikolaas Sintobin. Bij dit boek hoort de podcast Bidden met Psalmen, die nu al te beluisteren is.

De podcast Bidden met Psalmen is gemaakt door Bidden onderweg, samen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. In elke aflevering klinkt eerst een psalm uit de NBV21. Hierna volgen een korte overweging en drie open gebedsvragen.

“Deze vragen helpen om de psalmverzen in je eigen leven te laten weerklinken”, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. “Welke gevoelens en ervaringen roepen de psalmen op? Hoe spreekt Gods Geest tot je door deze verzen?”

De podcast is te beluisteren via de app en het spotify-kanaal van Bidden onderweg, en is ook te vinden op hun website: www.biddenonderweg.org/artikel/bidden-met-psalmen-in-alle-dingen-god-liefhebben-en-dienen. 

Gegevens

Begin:
22 januari 2022
Einde:
22 februari 2022
Site:
https://biddenonderweg.org/artikel/bidden-met-psalmen-in-alle-dingen-god-liefhebben-en-dienen

Organisator

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Bekijk de site van Organisator