Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online NDcollege: Lofliederen in de Bijbel

27 januari 2022 | 19:30 - 21:00

Lofliederen in de Bijbel

De Bijbel staat vol met hymnen: liederen die de grootsheid van God en het leven bezingen. Theoloog en musicus Hanna Rijken leidt ons in dit college door de wereld van het loflied. Welke Bijbelse lofzangen zijn er? Wanneer worden ze gezonden en waarom precies dán? In een vraaggesprek met redacteur Wim Houtman – én met u als kijker – gaat Hanna dieper in op het belang van muziek in de liturgie.

Hanna Rijken is onderzoeker en docent liturgie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en geeft colleges kerkmuziek op de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam. Ze promoveerde op de Choral Evensong in Nederland. Samen met Thomas Quartier, Theoloog des Vaderlands, schreef ze voor de Maand van de Bijbel het essay Zing een nieuw lied.

Aanmelden voor het online college kan via: nederlands-dag.webinargeek.com/maandvandebijbel0122. Deelname is gratis.

Bijbelleeschallenge

Tijdens de maand van de Bijbel organiseert het Nederlands Dagblad een bijbelleeschallenge; 4 weken lang, elke dag een gedeelte uit de Bijbel lezen. Het rooster staat elke maandag tot en met zaterdag in de krant op pagina 5 en op nd.nl/maandvandebijbel. De online colleges sluiten aan bij het leesrooster van die week.

Gegevens

Datum:
27 januari 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Site:
https://www.nd.nl/colleges

Organisator

Nederlands Dagblad
Bekijk de site van Organisator