Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ND: Wat is uw meest dierbare psalm?

11 januari 2022 - 31 januari 2022

Voor de Maand van de Bijbel wil het Nederlands Dagblad de meest geliefde psalmen in kaart brengen. Wat is uw meest geliefde psalm? Dat is de hamvraag van de enquête die het Nederlands Dagblad voorlegt aan zijn lezers.

In het essay Zing een nieuw lied vertellen Hanna Rijken en Thomas Quartier hoe steeds weer de psalmen hun dagelijks leven inspireren. Dagelijks psalmen zingen in de kloosterkerk of tijdens een choral evensong, maar ook een psalmvers dat zomaar eens in je hoofd opkomt. Of een psalm(vers) dat diep verweven is met een gebeurtenis in je leven of met een vast moment in het jaar.  Hanna Rijken schrijft dan ook in het essay: “De hoogten en diepten van het menselijk bestaan komen in de psalmen naar voren.”

Natuurlijk komt ook de inspiratie voor het thema van de Maand van de Bijbel 2022 uit de psalmen: “Zing voor de Heer een nieuw lied”. De eerste zin van zowel psalm 96 als psalm 98.

Heeft u ook een geliefde psalm? Of een psalmvers of berijming die u steeds maar weer zingt? Tot 31 januari kunt u nog de enquête van het Nederlands Dagblad invullen.

Klik hier om rechtstreeks naar de enquête te gaan.

Organisator

Nederlands Dagblad
Bekijk de site van Organisator