Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Twee pausen en één Bijbel

31 januari 2020 | 15:00 - 17:00

Wat de wijzen waarop Benedictus XVI en Franciscus de Bijbel lezen zegt over hun pontificaat en geloofsvisie
– Een lezing door Hendro Munsterman (Nederlands Dagblad)

Emeritus-paus Benedictus XVI en paus Franciscus hebben beiden een heel eigen persoonlijke band met de Bijbel. Zij lezen hem vanuit een andere context en met verschillende theologische en pastorale ogen.

Beide manieren van het omgaan met de Schrift zijn voluit katholiek. Zij zijn tekenend voor de legitieme verschillen die binnen de éne Kerk van Christus kunnen bestaan, zoals ook in de Bijbel zelf verschillende stemmen met eigen accenten aan bod komen.

Wat leren deze twee verschillende, typische, Schriftlezingen ons over het vorige en het huidige pontificaat? Hoe kunnen beide wijzen van omgang met de Schrift ons als 21e eeuwse christenen inspireren en verrijken?

Theoloog en journalist Hendro Munsterman, Vaticaanwatcher voor het Nederlands Dagblad en als theoloog werkzaam in Frankrijk, presenteert de verscheidenheid en de eenheid van het denken van beide pausen.

Praktische informatie:
Locatie: Abdij van Egmond, Egbert van Trier-zaal
Aanmelden: klik hier

Het is mogelijk om Hendro Munsterman uit te nodigen bij u in de gemeente/parochie of boekhandel met deze lezing. U kunt hiervoor contact met hem opnemen via mail: hendro@nd.nl

Gegevens

Datum:
31 januari 2020
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Abdij van Egmond
Vennewatersweg 27a
Egmond-Binnen, 1935 AR Nederland
Bekijk de site van Locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *