Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kom tot rust in de Bijbelse Tuin

24 januari 2020 | 08:00 - 14 februari 2020 | 17:00

De Bijbel is niet alleen een boek is om te lezen en te bespreken, maar ook een boek om te ervaren. De Bijbelse Tuin biedt daar verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je er op visite gaan bij Jozef en Maria, Anna en de kleine Jezus onder de beschermende takken van een meer dan honderdjarige beuk, oog in oog staan met Eva die haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en toch van die vrucht eet terwijl het haar verboden was en nog zoveel meer…

Initiatiefnemer Pastor Kees van Lent, zorgde ervoor dat de tuin kon worden tot wat hij nu is. Vanuit een wat verwaarloosde kloostertuin, ontstond onder zijn bezielende leiding een Bijbelse tuin. Als primaire doel wilde hij: figuren en verhalen uit de Bijbel uitbeelden en tastbaar maken voor de mensen. Met deze tuin heeft hij geprobeerd een handreiking te bieden tot geloofsverdieping in een vorm die past bij deze tijd. Het is heel bijzonder dat vanuit dit initiatief vervolgens weer van alles is ontstaan. De geestelijke waarde van de tuin wordt versterkt door de beelden, bomen en planten die een Bijbelse symboliek vertegenwoordigen. Je vindt er overal in de tuin voorbeelden van, die uitdagen tot filosoferen, overwegen, vragen stellen, zingen en spelen.

Symbolen en symboliek geven echter geen antwoorden op de zinvragen van het leven. Maar kunnen mensen wel het leven zoals het aan hen voltrekt, concreet maken en daardoor hanteerbaar en overzichtelijk. In die zin past een labyrint heel goed in deze tuin waarin eeuwenoude verhalen van mensen een plek hebben gekregen. Net als de beelden en de andere symbolen. Zo vertelt het labyrint over de ervaringen van mensen met hun leven hier op aarde. Kinderen kunnen op hun eigen speelse manier hun ervaringen in en met het leven op het labyrint ontdekken.

Aan de andere kant mag deze tuin voor mensen ook een plek zijn om in stilte te genieten van de natuur, zodat zij niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot rust te komen.

De Bijbelse Tuin is iedere dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Gegevens

Begin:
24 januari 2020 | 08:00
Einde:
14 februari 2020 | 17:00

Locatie

Bijbelse Tuin
Kruisweg 1069a
Hoofddorp, 2131 CT Nederland
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *