Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijbeldebat over schepping en duurzaamheid

22 februari 2023 | 16:00 - 18:00

Hoe lees je de beschrijving van de schepping in Genesis 1 en 2? En hoe speelt dat mee in je kijk op de actuele discussie rondom duurzaamheid? Deze vragen stellen we op 22 februari tijdens het bijbeldebat aan drie sprekers. Drie verschillende manieren van Bijbellezen worden daarmee heel concreet zichtbaar gemaakt. Het bijbeldebat is een initiatief van de Protestantse Theologische Universiteit en Stichting De Nieuwe Bijbelschool en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Maand van de Bijbel.

Thema

Mart-Jan Paul, Matthijs de Jong en Mirjam Elbers duiken ieder vanuit hun expertise het scheppingsverhaal in. Hoe lees je het scheppingsverhaal: gaat dat over het ontstaan van wat wij ‘natuur’ noemen? Is het een metafoor die ergens anders naar verwijst? Welke consequenties heeft een bepaalde uitleg voor de manier waarop je tegenover duurzaamheid staat? Wat gebeurt er als we die verschillende manieren van lezen met elkaar in gesprek brengen? Sluiten ze elkaar uit of verdiepen ze elkaar?

Sprekers

Mart-Jan Paul is professor aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven en tevens redacteur bij het Centrum voor Bijbelonderzoek. Matthijs de Jong is projectleider en woordvoerder NBV21 en recent aangesteld als bijzonder hoogleraar Bijbelvertalen in eigentijdse context aan de VU. Mirjam Elbers is promovendus systematische theologie aan de KU Leuven en senior redacteur voor klassieke studies bij Brill.

Praktische informatie

Wat: Bijbeldebat: ’En God zag dat het goed was’
Wanneer: Woensdag 22 februari van 16.15 tot 17.45 uur, aansluitend borrel
Waar: Protestantse Theologische Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam
Kosten: De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk

U kunt zich aanmelden via deze link.

Organisator

Protestantse Theologische Universiteit
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Protestantse Theologische Universiteit
De Boelelaan 1105
Amsterdam,
+ Google Maps