Blogs

Een bizarre weddenschap: is Jobs geloof wel echt?

Elke zaterdag in de Maand van de Bijbel deelt Weetwatjegelooft.nl één van haar video’s over de Bijbel, Bijbellezen of muziek.

Wie wil er nou niet echt wijs zijn? Volgens de Bijbel kan iedereen het worden, omdat wijsheid niets met een hoog IQ te maken heeft. Egbert Brink legt in deze video uit hoe dat zit.

Ook kijken we achter de coulissen van de wereld. Wat voor duistere zaken spelen er achter de schermen in het boek Job? Wat gebeurt er in de hemel? Wat gebeurt er op aarde? We worden getuige van een bizarre weddenschap.

Het Bijbelboek Job

Het boek Job is een lastig boek. De centrale thema’s ‘lijden’ en ‘strijden’ gaven Job en geven ons veel hoofdbrekens. Waarom lijden onschuldigen en rechtvaardigen? Is lijden een straf? Waar is God? Wie is God? Wil ik zo’n God eigenlijk wel?

Ga met Egbert Brink en het boek Job de ring in. Om te worstelen. Om zonder ophouden te vragen. Om God en het leven beter te leren begrijpen. Maar, bovenal, om een wijzer mens te worden.

In deze eerste video uit een serie van vier over het Bijbelboek Job, legt Egbert Brink uit wat wijsheidsliteratuur in de Bijbel is. Ook worden we getuige van een bizarre weddenschap.

Interessant?

Kijk ook de andere lessen over het Bijbelboek Job in de cursus 66 boeken, 1 Bijbel.

In de lessen 2 en 3 ontmoeten we Jobs echtgenote en zijn vrienden. We komen erachter wat zij van Jobs geruïneerde leven vinden en wat Job er zelf van vindt. En dan, God antwoordt! In de laatste videoles legt Job de handen op zijn mond. Heeft hij het opgegeven? Gaat Job knock-out tegen God? Of …